Збільшення розміру плодів

Розмір - важлива характеристика для калібрування фруктових плодів. Мінімальний розмір, визначений діаметром екваторіального перерізу, є обов'язковим критерієм для всіх калібрів.

Для продажу на ринку свіжих плодів та консервування потрібні плоди рівномірної форми та розміру. На останній значною мірою впливають обрізка і проріджування, а також живлення.

Apple

Вплив живлення на розмір плодів

Фосфор

Ph influence

Випробування, проведені у Франції, підтверджують, що фосфор може призводити до збільшення комерційного калібру яблук преміум-класу >75 мм на 24%, завдяки збільшенню розміру плодів. Отже, важливо стежити, щоб протягом 6 тижнів після цвітіння надходження даного елементу не обмежувалось. Найчастіше цього можна досягти завдяки додатковому позакореневому внесенню фосфору.

Магній

Mg influence

Нестача магнію причиняє уповільнення фотосинтезу, що призводить до зменшення розміру листя, яке світлішає, слабкого цвітіння, зменшення розміру плодів та значного їх обпадання.