- Офіційні дистриб'ютори
- Контакти
-
YaraVita BIOTRYG - біостимулянти
-
-
Дерева з великим навантаженням більше схильні до хвороб, оскільки висока кількість плодів конкурує за доступний кальцій. За цією аналогією, мала кількість плодів може призвести до проблем з поглинанням цього елементу, внаслідок збільшення розміру плодів. Отже, правильний баланс між навантаженням дерева та розміром плодів відіграє важливу роль.
Щільність дерев, їх орієнтація в садах і відстань в рядку мають вирішальне значення для того, щоб забезпечити оптимальне використання умов довкілля для розкриття максимального потенціалу врожайності. Обрізка та прорідження дерев є необхідними заходом для забезпечення балансу між кількістю листків і плодів з метою отримання бажаного розміру фруктів без шкоди для якості.
Обираючи збалансоване живлення, фермери можуть оптимізувати врожайність плодових та інвестиції в добрива, мінімізуючи появу надлишкових поживних речовин в ґрунті, що негативно впливає на довкілля.
Плодові культури потребують азот, кальцій та калій у найбільшій кількості.
Азот впливає на максимізацію росту скороспілих сортів, листя та плодів. Щорічна типова доза виносу для яблук - приблизно 0,6 кг N на тону плодів.
Велика кількість кальцію потрібна дереву для підтримки росту. Більша його частина засвоюється на ранніх етапах. Лише невеликий відсоток кальцію потрапляє до плоду. Тому щорічний винос поживних речовин є меншим за 0,1 кг/т плодів.
Максимальне засвоєння калію відбувається на стадії наливання плодів та пізніше, ніж пік азоту та кальцію. Це є ключовим чинником, що максимально збільшує врожайність та вагу плодів; середній винос поживних речовин становить 1,4 кг на тонну зібраних плодів.
Відносно малі дози фосфору споживаються плодовими культурами, а поглинання відбувається протягом всього сезону. Його засвоєння з ґрунту зазвичай відповідає потребам, однак у пікові періоди споживання може знадобитись додаткове внесення (фертигація чи позакоренево).
Магній відіграє важливу роль в підтримці гарного росту, однак його винос є меншим, ніж 0,1кг/т плодів.
Слід також усунути нестачу бору, заліза, магнію, молібдену та цинку.