- Офіційні дистриб'ютори
- Контакти
-
YaraVita BIOTRYG - біостимулянти
-
-
YaraVita BIOTRYG - біостимулянти
Підвищення якості зерняткових
Азот
Надмірне або пізнє внесення азоту спричиняє погіршення міцності плодів, що потенційно призводить до їх пошкодження під час перевезення та зберігання, а також до скорочення терміну лежкості.
Фосфор
Обприскування фосфором, що застосовується протягом шести тижнів після обпадання пелюсток, може поліпшити міцність плодів, тим самим подовжити довготривале зберігання.
Кальцій
Кальцій відіграє головну роль в максимізації якості фруктових плодів, покращуючи їх міцність. Цілісність стінок клітин і адгезія поміж клітинами поліпшуються, в результаті м'якоть стає міцнішою, менш схильною до вм'ятин або розриву тканин.
Нітрат кальцію, що вноситься в ґрунт, дуже ефективно покращує міцність фруктових плодів. Під час листкової обробки краще застосувати якомога більше обприскувань. Згідно з випробуваннями, для міцності критичне значення кальцію у фруктових плодах при збиранні врожаю має бути вище, ніж 5 мг/100 г свіжої ваги, що рекомендовано для мінімізації проявів гіркої плямистості.
Азія та Океанія