- Офіційні дистриб'ютори
- Контакти
-
YaraVita BIOTRYG - біостимулянти
-
-
Смак, розмір, форма та забарвлення шкірки є важливими для роздрібного продавця та споживача, які надають перевагу фруктам все більше високої якості протягом всього року.
Підприємства, що переробляють фрукти, є більш толерантними до зовнішнього вигляду, однак надають перевагу плодам більш високої якості. Їх більше цікавлять наступні параметри: харчова цінність, колір, текстура, смакові характеристики (десертний або кулінарний сорт) та якість фруктів, в тому числі, рівень кислотності, та TSS (Загальний вміст сухих розчинних речовин), здебільшого, цукри.
Якість фруктів - на ринку свіжих фруктів і переробки - тісно пов'язана з періодом дозрівання плоду. Час збору врожаю відіграє важливу роль. Фермери повинні зібрати фрукт на правильній стадії дозрівання та забезпечити, щоб він не зіпсувався під час зберігання. Сильно недозрілий фрукт буде крохмалистим і матиме поганий аромат. Перезрілий фрукт є чутливим до хвороб при зберіганні та швидко псується.
В здорових фруктах менше з'являються гірка ямчатість, пористі плями та водянистість сердечка. Врожай з дефектами не відповідатиме очікуванням споживача та буде відбракований на ринку. Це призведе до скорочення прибутку фермера і марної витрати ресурсів. Плодове дерево в незадовільному стані може виявити такі ознаки в фруктах, як внутрішнє зіпсування, опіки та позеленення.
Воно також іноді виявляє недостатні захисні механізми та меншу стійкість до грибків, комах і абіотичного стресу, що впливає на загальний ріст і якість врожаю.
Підживлення дерев є важливим, оскільки усуває обмеження якості яблук та груш через нестачу поживних речовин.