Покращення кольору томатів

Томати повинні мати яскравий та однорідний колір, бути без зелених плечей, плям та характерних ознак недозрілості. Специфічні каротиноїди та лікопін надають томатам червоного кольору. Більш високі рівні бета-каротину відповідають за помаранчеве забарвлення. Калій та магній – важливі елементи для формування кольору томатів.

Uneven ripening

Особливо важливим є колір промислових томатів. Томати цієї групи повинні бути рівномірного інтенсивного червоного кольору та не містити дефектів, таких як тріщини та плями. У цьому відношенні, їх якість оцінюється за допомогою різних методів, включаючи спектрофотометрію та колориметрію. Переробна промисловість встановлює чіткі критерії оцінювання якості томатів. Сорти, вирощені для переробки, повинні дозрівати рівномірно, і ступінь дозрівання кожного плоду повинен складати не менше 75% на час збирання врожаю.

Вплив живлення на колір томатів

Калій

Низький рівень калію призводить до зменшення синтезу лікопену і, таким чином, до поганого кольору томатів.

table 1

table 2

table 3

 

Магній

Магній є особливо важливим для однорідності дозрівання та правильного формування плодів.

table 4