Підвищення якості цукрових буряків


Виробництво цукрових буряків спрямоване на отримання чистого кристалічного цукру максимально ефективним способом. Для цього буряк, що вирощується, повинен мати високу якість.

sugar beet quality

Буряк високої якості багатий на сахарозу і відзначається низьким вмістом аміноазоту, калію і натрію. Адже незважаючи на те, що азот і калій необхідні для високого врожаю коренеплодів, надлишок цих поживних речовин знижує чистоту соку і ступінь цукристості. Калій та азот не видаляються в ході очищення соку, згодом збільшуючи кількість цукру в мелясі під час випаровування. Для збільшення кінцевого виходу чистого кристалічного цукру необхідно максимально зменшити вміст цукру в мелясі.

Мінеральне живлення і якість цукрових буряків

Макроелементи, що сприяють підвищенню якості буряків

Найбільший вплив на якість цукрових буряків створюють такі макроелементи, як азот, калій і натрій. Азот має велике значення для врожайності, але, тим не менш, може мати негативний вплив на чистоту соку.

Мікроелементи, що сприяють підвищенню якості буряків

Бор забезпечує хорошу лежкість коренеплодів, у той час як марганець і цинк сприяють підвищенню їх якості.

Ознайомтеся з рекомендаціями Yara щодо підвищення якості бурякового цукру