Покращення якості ягід - калій

Калій відіграє особливу роль у поліпшенні якості ягід, забезпечуючи високий вміст цукру та кислот, а також добрий смак плоду.

Він є важливим для транспірації, регулює відкриття та закриття продихів, сприяючи більш ефективному засвоєнню води, особливо в періоди вологого стресу. Калій бере участь у ряді процесів транспортування та накопичення в рослині, включаючи перенесення нітратів та активацію деяких ферментів. Він також може допомогти мінімізувати наслідки таких стресів, як мороз, шляхом збільшення осмотичного потенціалу, що таким чином знизить точку замерзання клітинного розчину.

Porassium - Fruit Quality

P-quality

Основні характеристики якості, такі як фруктова кислотність та TSS, продовжують зростати паралельно з рівнем калію до 600кг K2O/га та вище. Калій також впливає на рівень вітаміну С в плоді та безпосередньо змінює рівень антоціанів, покращуючи колір ягід. Вміст К слід балансувати рівнем азоту і регулювати відповідно до стадії росту культури.

N:K-ratio-yield

Під час вегетативного росту потрібно приблизно в 2,5 рази більше азоту, ніж калію, але під час формування плодів молярне співвідношення N:K 2:1 або 1:1 є ефективнішим і допоможе поліпшити якість плодів.

За цією аналогією, співвідношення між калієм і кальцієм також має бути збалансованим, щоб забезпечити поєднання приємного фруктового смаку, міцності плодів для кращого зберігання та оптимальної врожайності. Також важливо визнати, що високий рівень калію не обов'язково призведе до збільшення плодової міцності, якщо він обмежує засвоєння кальцію.

K form - Yield

 

 

P-Amelioration

Полуниця чутлива до солоності, і це робить непридатним використання хлориду калію через високий індекс солі. Врожайність поліпшується, якщо калій застосовується в інших формах, таких як сульфат калію або нітрат калію. Калій може пом'якшити ефект солоності, зменшуючи мембранний витік, зберігаючи якість плодів та перешкоджаючи втраті врожаю.