Однак надмірний вміст кальцію за рахунок інших катіонів може призвести до зменшення плодової міцності й терміну зберігання. З цієї причини, під час його внесення, важливо підтримувати баланс з іншими катіонами, такими як калій та магній.
YaraVita BIOTRYG - біостимулянти
Підвищення якості ягід
Незважаючи на те, що внутрішні та дистальні частини плодів містять мало кальцію, відносно високі концентрації, що знайдені в межах плоду, особливо важливі, впливаючи на якість ягід.
Плоди полуниці дуже чутливі до вм'ятин, а післяврожайне псування і низький рівень кальцію загострюють проблему, скорочуючи термін зберігання. Згідно з випробуваннями, кальцій збільшує плодову міцність і покращує якість зберігання.
Однак надмірний вміст кальцію за рахунок інших катіонів може призвести до зменшення плодової міцності й терміну зберігання. З цієї причини, під час його внесення, важливо підтримувати баланс з іншими катіонами, такими як калій та магній.
Кальцій також допомагає зменшити відсоток цвілі на плодах після збору врожаю. Його також можна застосовувати фоліарно до збору врожаю. Са знижує ризик виникнення альбінізму, підтримуючи фруктове забарвлення плодів, підвищуючи рівень антоціанівпід час дозрівання.
Азія та Океанія