Покращення міцності та терміну зберігання завдяки правильному підживленню кальцієм

Хоч більша частка кальцію зустрічається у листі, черешках, кроні та коріннях, його невелика кількість, що потрапляє у плід, впливає на структуру плоду та термін зберігання.

Незважаючи на те, що внутрішні та дистальні частини плодів містять мало кальцію, відносно високі концентрації, що знайдені в межах плоду, особливо важливі, впливаючи на якість ягід.

Macronutrient Partitioning

 

Nutrient Distribution

Плоди полуниці дуже чутливі до вм'ятин, а післяврожайне псування і низький рівень кальцію загострюють проблему, скорочуючи термін зберігання. Згідно з випробуваннями, кальцій збільшує плодову міцність і покращує якість зберігання.

Foliar Ca

Foliar Ca

Однак надмірний вміст кальцію за рахунок інших катіонів може призвести до зменшення плодової міцності й терміну зберігання. З цієї причини, під час його внесення, важливо підтримувати баланс з іншими катіонами, такими як калій та магній.

pre-harvest Ca

 

pre-harvest foliar Ca

Кальцій також допомагає зменшити відсоток цвілі на плодах після збору врожаю. Його також можна застосовувати фоліарно до збору врожаю. Са знижує ризик виникнення альбінізму, підтримуючи фруктове забарвлення плодів, підвищуючи рівень антоціанівпід час дозрівання.