Збільшення вмісту сухої речовини в цибулині

Більшість сортів цибулі та часнику в світі вирощують для продажу на ринку в свіжому вигляді. Для використання за призначенням цибулини мають бути достатньо сухими.

Зазвичай вони містять 10-12% сухої речовини. Цибуля-шалот має високий вміст сухої речовини - 16-35%, у порівнянні зі звичайною цибулею (7-15%). Цибуля, що вирощується для висушування, повинна містити більше сухої речовини - 17-20%. Для цього зазвичай використовують білі цибулини, однак цибулю-трибульку та порей можна переробляти аналогічним методом. З усіх поживних речовин азот і калій найбільше впливають на вміст сухої речовини в цибулині.

Вплив живлення на вміст сухої речовини в цибулині

Випробуваннями доведено, що баланс нітратного та амонійного азоту найефективніше сприяє росту листя цибулі та самої цибулини. Однак, на останніх стадіях росту нітрати сприяють збільшенню сухої речовини в останній.

N influence

N influence

Калій

Калій має важливе значення, якщо було внесено забагато азоту, особливо в інтенсивних сівозмінах. В подібних ситуаціях він підтримує врожайність, збільшуючи вміст сухої речовини та цукру в цибулині.

Potassium influence