- Офіційні дистриб'ютори
- Контакти
-
YaraVita BIOTRYG - біостимулянти
-
-
Внесення добрив в значній мірі впливає на зовнішній вигляд плодів, а саме на забарвлення і кількість .
Інтенсивність таких зовнішніх ознак може сильно впливати на ціну та конкурентоздатність плодів.
Вимоги до розміру та якості відрізняються в залежності від ринку, і у більшості країн встановлені свої мінімальні стандарти. Наявність тріщин та інших фізіологічних порушень є неприйнятною.
Твердість плодів має значення при їх надкушуванні. Оптимальна твердість також сприяє резистентності до фізіологічних порушень (розпад м'якоті плодів, утворення ямок) і гнилі у процесі зберігання.
Смак і запах пов'язані з показником загального вмісту розчинних речовин (TSS), кислотністю та соковитістю плодів. Відношення показника TSS до кислотності вказує на те, який смак має плід - солодкий чи кислий.
Наявність вітаміну С або аскорбінової кислоти сприймається покупцями як користь для їхнього здоров'я.
Кальцій відіграє головну роль в максимізації якості плодів, покращуючи їх міцність зсередини та зовні. Кальцій також підвищує TSS і вміст цукру, покращує смак, запах і соковитість.
Калій відіграє ключову роль у покращенні якості плодів, підвищуючи TSS та поліпшуючи забарвлення плодів. Проте живлення цими елементами повинно бути збалансованим, оскільки їх надмірна кількість може спричинити інші проблеми з якістю внаслідок конкуренції між поглинанням калію, кальцію та магнію.
Збільшення живлення азотом може підвищити кислотність плодів і вміст вітаміну С. Проте надмірна кількість азоту сповільнює достигання, робить плоди м'якими, а шкірку тонкою. Вона також може послабити забарвлення плодів та зменшити вміст TSS. Це зумовлене підвищенням врожайності та збільшенням розміру плодів, внаслідок чого відбувається зниження TSS у плодах.
Фосфор посилює забарвлення плодів завдяки підвищенню вмісту антоціанів. Він також допомагає мінімізувати велику кількість проблем під час зберігання.
Залізо стимулює зростання, в результаті чого поліпшується наливання плодів та вміст цукру.
Бор та мідь зміцнюють шкірку, мінімізуючи розтріскування
Азія та Океанія