- Офіційні дистриб'ютори
- Контакти
-
YaraVita BIOTRYG - біостимулянти
-
-
YaraVita BIOTRYG - біостимулянти
Підвищення якості ячменю
Азот та сірка часто підвищують врожайність ячменю шляхом збільшення кількості зерна. Іноді це може відбуватися за рахунок розміру насіння, а не завдяки утворенню більшої кількості менших зернин. Якщо розмір зернин має ключове значення, як при вирощуванні пивоварних сортів, то необхідно уникати внесення надмірної кількості азоту.
Слід зауважити, що для досягнення високої врожайності, кількість зерна має більше значення, ніж його вага, тому необхідно слідкувати за тим, щоб вона не скорочувалася. Дрібнозерність також може бути наслідком несвоєчасного внесення азоту, що провокує ріст вторинних пагонів і формування в них колосків та зерна. Пізнє формування колосу погіршує якість зерна. Воно має малий розмір і високий вміст вологи. Якщо культура потерпає від надлишку азоту чи дефіциту калію, це скорочує період наливання зерна, в результаті чого воно буде дрібним та нестиглим.
Дослідження довели, що цинк, мідь, марганець та бор збільшують масу тисячі насіння ячменю.
Основним фактором впливу на розмір зерна ячменю і його питому вагу є тривалість періоду наливу зерна. Чим він довший, тим більший розмір буде мати зерно. Такий фактор як дата сівби має суттєве значення, оскільки несвоєчасність посіву погіршує розвиток культури і, відповідно, знижує якість зерна.
Азія та Океанія